четвртак, 30. новембар 2023.

Извођач радова | Архитектура и ентеријери

 

Извођач радова | Архитектура и ентеријери

Моја специјалност је извођење грађевинских радова у високоградњи, односно у архитектури, као и безбедност и здравље на градилиштима.

Градитељ сам “постао” у  раном детињству слагањем лего-коцки у разне облике кућа, што сам наставио мајсторисањем када сам порастао, а безбедност на градилиштима и заштита здравља је “постала” моја тема када сам се први пут ударио чекићем по прсту; тако да сам наставио у овом смеру са  образовањем, прво средњошколско у Архитектонској техничкој школи у Београду за грађевинског техничара за високоградњу (архитектонског техничара), а после и за грађевинског инжењера (7.1 ниво) на Академији техничко-уметничких струковних студија (АТТУС) у Београду, одсек Висока грађевинско-геодетска школа.

Данас у овом смислу бележим следеће:

  1. наставник технологије рада са практичном наставом (званично) / лиценца наставник практичне наставе грађевинске струке;
  2. професор суве градње (незванично) / Награда Кнауф Академије за суву градњу 2017 / Међународно такмичење младих монтера суве градње Knauf Junior Trophy – као ментор са својим ученицима 2008 прво место, 2017 друго.
  3. Национално признање у области безбедности и здравља на раду, које додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије – Управа за безбедност и здравље на раду, 28 априла 2022 године у Београду.
  4. струковни инжењер грађевинарства – специјалиста (7.1 НОКС / 240 ЕСПБ / четири године студија) – смер менаџмент у грађевинарству / грађевинско инжењерство – 2010 године
  5. Од 1992 године радни стаж у струци; као мајстор, техничар, инжењер / извођач радова и наставник теорије и праксе грађевинске струке.

Ваш

Петар Ракас, професор суве градње / наставник праксе

petarrakas@gradjevinska.edu.rs

Грађевинска школа, улица Хајдук Станкова 2

11050 БЕОГРАД 22, Београд – Звездара, ПАК 147615   Република Србија

www.Rakas.RS   064-172-53-73   Petar@Rakas.RS

petar.rakas@gmail.com

Грађевинска школа Београд – гугл мапа

 


У мојој школској учионици / радионици.

На градилишту у “паметној” згради, када су у току били завршни радови у становима.

На градилишту са мојим ученицима на пракси.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Петар Ракас - Упис ученика у Грађевинску школу у Београду

  ПЕТАР РАКАС, професор суве градње / наставник технологије рада и праксе / грађевински инжењер 7.1 извођач радова / саветник за безбедност ...